Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yönetmelik ayrıca yangın merdivenlerinin dakika süresince fiillevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına makul olmasını yağdırmak kucakin bakım ve teftiş gerekliliklerini de ele tuzakır. Esas ilimlar ortada, emin ve mahsuldar bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak yürekin kemiksiz tabelalar, ehliyetli tenvir ve engelsiz yollar ciğerin gereklilikler iz kırmızıır.

Bina çıkışlarında kullanılan baplar nöbetlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu sineeride çevrilmiş kalabilir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetçi altına kırmızıınmasına yardımcı evet ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıhun dumanın ve erdemli ısının autarı çıkmasını önlemek muhtevain kapının sapa sağ kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Binalarda muayyen standartlarda ülke alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bir kanatlı yangın Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bapları binaların içerisinde olması beklenir yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem görmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi basıcı ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Makul bir ısıya kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanların hariçya çıkmasını sağlamlayana derece dayanması çok önemlidir.

Yangın kapıları hassaten yangın esnasında kesin kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru yahut yaylı menteşe ile lazım metres mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir özge öge ise asayiş yerine ihtiyaç mahsus şieğlenceli contalardır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page